10.000 euro extra steun voor sociale en duurzame projecten

Mensen en middelen samenbrengen. Daar kan iets moois uitkomen. Daarom steunt DDSde werking van Streekfonds OostVlaanderen. De organisatielanceerteen oproep naar sociale en duurzame projecten. Die kunnen 5.000 euro steun krijgenbovenop het resultaat van een geldinzamelactie.

Onder de noemer#Een hart voor ScheldevalleidoetStreekfonds OostVlaanderenopnieuw een oproep naar sociale, duurzame en groene projecten. En dat is bijzonder. Want voor elke euro, tot 5.000 euro, die een project in het laatje krijgt, legt Streekfonds OostVlaanderen een euro bij. Op die manier was er het voorbije jaar in onze regiotot 10.000 euro financiële steun voorde herbestemming van een kerkgebouw in Lebbeke, het aanleren van technische vaardigheden aan jongeren in Zele, een buurtpark in de schoolomgeving van Hamme en trainingen in Wetteren voor honden om mensen met een beperking te begeleiden.

Voorzitter van DDS, Raf DeWolf: “Kleine of grote projecten, maakt niet uit. Zolang ze maar lokaal een positieve impact kunnen creëren. Een jury beslist welke projecten in aanmerking komen voor een crowdfundingactie en dan is het aan de initiatiefnemers omactie te ondernemen en geld in te zamelen.Streekfonds OostVlaanderen voorziettijdens het trajectde nodige begeleiding. Wiemeerover deze aanpakwil weten, kan op 19 september of 11 oktober deelnemen aan een infosessie. Wie een tof idee heeft om het maatschappelijk engagement in onze regio te versterken, kan zich met zijn/haar projecttot 8 november 2022 kandidaat stellen voor de nieuwe projectoproep.”

Meer info:https://ddsstreekregisseurs.be/projectoproepstreekfondsoostvlaanderen/.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.